Jul 7, 2010

Benligimiz olusuyor!



Gecen gun tam disari cıkacagimiz sirada ben ayakkabisini giydirmeye calisirken o israrla diger ayakkabisini giymek istedigini belirtti. Sonra dusundum ki benim minigimin benligi olusmaya baslamis da haberim yok. Artik kendi dusuncesi ve secimleri var. Mesela bazen giymek istedigi pantalonu bile getiriyor. Artik isimiz is yarin bizim aldiklarimizi da begenmez simdi bu cimcime:))
Bu aralar bir de kendi yemek yeme istegi olustu ki sormayin. Mesela yogurdu kasikla kendi yemek istiyor desem ortaya nasil bir tablo cıktigini siz dusunun. Netten arastirdigim kadariyla bu istegi bu donem icin gayet normalmis. Geriye bir secenek kaliyor ortuyu serip kendi yemesine izin vermek sonra da dogruca banyo:))
Bir de uzmanlarin soyledigi bir sey de bu donemde merak ve kesfetme duygularinin hat safhada olmasi. Mesela fotografda da gorundugu uzere Zumra hanimin 1 dakika sesi cikmadiysa cok buyuk bir ihtimal sandalyeye hatta masaya cikip telefonu eline almis "baba deel" diyordur:))

Son olarak bu donemde yine kendi kendine terlik giymeyi cok sevdi prensesim ve sonuc minik kirmisi terlikler ve minik tatli ayaklar bize poz verdi.

Jul 2, 2010

Minik Zumra 17 aylik...







Evet artik adim adim 1.5 yasa yuruyoruz. Bir seyler ogrendikce tatliligi artan prensesim artik eskiye gore bircok sey bildigi icin kandirilmasi cok ama cok zor oluyor. Mesela eger cikolatanin yerini ogrendiyse onu ordan almaniz imkansiz gibi bir sey:) Yaramazliga karsi inanilmaz bir hafizasi oldugunu soylemistim onceki yazimda.

İstedigi seylere "del del"(yani gel gel), istemediklerine de "dit dit" (yani git git) diyor. Babasi gittikten sonra onu kameradan gordugunde oyle bir icten "del del" deyisi var ki insan gulse mi aglasa mi bilmiyor...

Son 2 gundur gunduz uykusunu teke dusurdum. Dolayısıyla aksamlari normal bir kucuk cocuk gibi en gec 10da uyumasini planliyorum ama bakalim Zumra hanim buna ne tepki gosterir??

Yemek yemesi oldukca sorunlu. Binbir hikaye, aslanlar kaplanlar, kuslar ama nafile...Acmadi mi agzini acmiyor. Kendiliginden bir seyler yedigi zaman sanki dunyalar benim oluyor. Aslinda ekmegi hamur islerini ve tatlilari seviyor (kime cekmis ki:))ama saglikli yasam kocu olan bendeniz ozellikle yemeklerden once buna izin vermemeye calisiyorum. Hatta bazen cevreden yogun tepki de aliyorum, yazik cocuga yesin gibi...Bu yuzden surekli insanlara onemli olanin karnini doyurmak olmadigini ancak faydali besinler yemesi gerektigini anlatip duruyorum ben de...

Artik legolarla bayagi oynamaya basladi. Ustu uste koyup kule yapıyor. Ama isin ilginci sadece ikilileri seviyor. Tekli ve ucluleri de atiyor, acep bunu neye yormak lazim ki:))
Not: Resimde İzmir saat kulesi onundeki kuslari kovalayan Zumracik var