Jun 11, 2012

Zumramin denizle ilk bulusmasi




Deniz bize 1 saat uzaklikta. Zumra evde mayolarini (sakladigim yerden) bulduktan sonra surekli giymeye calisiyordu. Havanin sicak oldugu birgun, bari gidelim de hevesini alsin, kenarinda kumla oynasin diye dusunduk. Zaten daha su isinmadigindan pek giren yoktu genelde cocuklar kenarda kumla oynuyorlardi. Biz de Zumraya de kova-kurek takimi aldik. Tabi ki cook hosuna gitti, denize dogru kosuyor dalga carpinca da bize de dogru kosuyordu. Bu gittigimiz yerin bir de iskele uzerine kurulmus lunaparki var. Onu denizden ancak lunaparka gidecegiz diye ayirabildik:) Iste size birkac kare.

Jun 10, 2012

Cocuklarla disari aktiviteleri: Ata binme ve yuz boyama





Burada cocuklarin olmazsa olmaz aktivitelerinden biri yuz boyama. Neredeyse cocuklarla ilgili her seyde yuz boyama etkinligini mutlaka goruyorsunuz. Degisik hayvan figurleri var onlardan birini seciyorsunuz. Zumracik da o gun kelebek oldu.

Jun 8, 2012

Zumra ve Arkadaslari Azra ve Serra




Masallah hepsi cok tatlilar, Allah kotu nazarlardan saklasin onlari ve cok guzel bir omurleri olsun.

Yeni kresimiz hayirli olsun

Artik Zumracigim 3.5 olmak uzere. Evde bizimle oynaktan ziyade kendi yas grubu cocuklarla oynamak ona cok daha zevk veriyor. O yuzden artik kres yasinin geldigine inaniyorum. Yani artik onu krese gonderme lafi eskisi gibi icimi acitmiyor cunku orada mutlu, eglenceli zamanlar gecirecegine inaniyorum. Uzun zamandan beri ona olabilecek en uygun kresi ariyorduk. Bayagi bir yer gezdik, baktik, cok zaman harcadik, uzerinde kafa yorduk ama insallah sonunda icimize sinen bir yer bulduk. Sonucta baska bir ulkede, kulturumuze oldukca yabanci bir yerde yasiyoruz, ve tabi emanet edeginiz sey yavrunuzsa ince eleyip sik dokumak gerekti.

Evimize cok yakin bir yer degil ama ilginc bir sekilde sahibi ve calisanlari musluman (bu olmazsa olmaz istedigimiz bir sey degildi ancak boyle olmasi bir arti oldu). Ve kalitesi oldukca iyi gorunuyor, kalite degerlendirme sisteminde 4 uzerinden 3 stari var ki bu oldukca iyi bir sey. Kendine ait oyun parki var bahcesinde, kum havuzu falan. Ve sinifinda 5-6 bolmesi var her bolmesinde ayri bir oyun cesidi; mesela bir bolme bloklar, bir bolme kitap okuma, bir bolme hamur, bir bolme boyama faaliyetleri gibi. Ve de Amerika'da pek bulamayacagimiz bir sekilde yemekleri helal(!). Orada kahvalti, ogle yemegi ve iki ara ogun yiyecek minigim.

Simdilik disaridan her sey guzel gozukuyor, insallah basladiktan sonra da boyle devam eder. Onumuzdeki pazartesi baslayacak, en buyuk duam odur ki her seye cabuk adapte olur ve hic uzulmez benim birtanecik kizim.

Jun 7, 2012

Zumra cilek toplamaya gitti





Bu aralar havalarin iyice isinmasiyla ve Zumranin surekli disari cikmayi istemesiyle birkac program yaptik. Bu yaz hedefimiz haftaici siki calisip hastasonu kendimize eglendirici aktiviteler bulmak. Mesela bunlardan biri dun gerceklesti, Amerika klasiklerinden olan dalindan meyve koparmak.Burda genis alanlar uzerine kurulu tarla isletmeleri var. Icinde bolmelere ayrilmis sekilde cesit cesit meyve ve sebzeler yetistiriliyor. Normalde isletmenin kendisi de satis yapiyor ancak esas onemli kismi insanlarin kendileri, istedigi sekilde dalindan kopararak satin almasi. Belki bizim Turk insanina bu tarz bir sey eglenceli gelmeyebilir. Ancak Amerikalilar oyle dusunmuyor, sanirim burda taze sebze ve meyvenin degerinin yuksek olmasi ve son yillarda onemi artan "organik" urunlerin degerinin daha iyi anlasilmasi gibi seyler bu tarz yerlere olan ilgiyi oldukca arttiriyor. Bu arada sakin kendin toplayinca daha ucuz oldugu sanilmasin, neredeyse normal fiyatinin iki katina satin aliyorsunuz!? Benim bu ucuncu tecrubem oldu. Ilkinde elma toplayama gitmistik, ikincisinde daha cok sebze (fasulye, patlican, biber, domates). Dunku de cilek toplamaydi.

Gelelim bunun Zumra hanimla ilgisine, cocugu olanlar bilir. Turkiyede oldukca cok sevilen orijini Kanada olan bir cizgi film var ismi Caillou (Kayyu:)) Iste bu Caillou hemen hemen her bolumde cesitli aktiveteler yapiyor, bunlardan biri de cilek toplamaya gitmesi. Zumra da hep ben de gitmek istiyorum deyip duruyordu. Sonunda bize de kismet oldu:) Gercekten aile boyu cok eglenceliydi. Bir meyveyi tap taze dalindan koparip yemenin tadi bir bambaska. Bize tadi kaldi size de goruntuleri olsun bari:))