Mar 7, 2010

Cocukta yuksek ates durumunda ne yapilir??

Guzel kizim ne yazik ki bu aralar hasta, atesi var. Ama cok sukur ki onemli bir seyi yok diye umut ediyoruz. Ama 2 gece once atesi hemen hemen 40 dereceye yaklasmisken oldukca endiselenmistik. Sonra hemen soyup islak bezle belirli bolgelere kompres yaptik ve ilac icirdik, Allaha sukur atesi biraz dustu ve uyudu yoksa kendimizi hastaneye atmaya ramak kalmisti. Ertesi gun doktorla konustum. Ve konusmamizdan oldukca tatmin oldum. Kisaca konusmamizdan ogrendiklerimi sizlere aktarmak istiyorum:

1- Onemli olan atesin neden kaynaklandigiymis. O yuzden 40 derece olup onemli olmazken 38 derece olup cok onemli olabiliyormus.
2- O yuzden atesle beraber diger belirtiler onemliymis.
3- Mesela kusuyor mu ishal mi soluk alip vermede zorluk cekiyor mu? Ya da hicbir sey yiyip icmeyip surekli yatmak mi istiyor?? Bu gibi durumlarda ates cok yusek olmasa bile doktora muracaat etmek lazimmis.
4- Ama oynamasi normalse sizinle iletisim kuruyorsa onemli olmayan bir viral enfeksiyon olmasi muhtemelmis.
5- Bu durumda da cocugu 2 gun evde gozetim altinda tutmak eger atesi dusmesse doktora muracaat etmek lazimmis.

Umarim Zumracik da su an hasta olan tum cocuklar da bir an once iyilessinler ve anneler daha cok uzulmesin...

3 comments:

  1. canim cok gecmis olsun.Annelik boyle iste,o hasta olunca sen de eriyorsun ama elinden bisey gelmiyor.tekrar gecmis olsun.A. acil sifallar verisn...

    ReplyDelete
  2. Amin tum hastalara Allah acil sifalar versin ins. SEVGILER,

    ReplyDelete
  3. Cok tesekkurler sevgili cici anneler:) Zumram artik daha iyi, o yuzden her ne kdar disarda firtina kopsa da evimize bahar geldi...

    ReplyDelete