Oct 9, 2009

8 aylik bebek neler yiyebilir?


Ortalama olarak 4 ogun ek gida yiyebilir. Bunlar: sabah kahvaltisi, oglen sebze corbasi, aksam yemegi ve bir de yatmadan once gece karni tok olsun da uyanmasin yemegi:)) Tabi bunun yaninda bir de emzirmeye devam edebilirsiniz.


Kahvalti:
Ilk zamanlarda sadece baby cereal ile baslanabilir (yukaridaki resimde gorulebilir). Pakette satilan yulaf ezmesini andiran pirinc, yulaf ve karisik seklinde satilan bir sey bu. Bazen suyla bazen de meyve suyuyla karistirarak boza kivamina getiriyorsunuz. 8.aydan itibaren dortte bir yumurtanin sarisi, tuzu alinmis peynir ve 2 cay kasigi pekmez ve ufalanmis bebe biskuvisi konabilir.

Oglen Sebze Corbasi:
Sebze corbasinin icine her sey konabilir. Bezelye, havuc, brokoli, ispanak, karnibahar, patates, pirasa, sogan, kabak, maydanoz, evtarhanasi, pirinc. Yani kisacasi puresi yapilabilen hemen hemen her seyi degisik kombinasyonlar halinde koyabiliyorsunuz. Tabi hic tadina bakmadan yedirmenizi tavsiye ederim!

Aksam yemegi:
Bazen sadece meyve puresi bazen meyve puresi + ufalanmis bebe biskuvisi, bazen de bebekler icin ozel vitaminli pirinc unundan hazirlanmis muhallebi verilebilir. Bu muhallebiyi biraz sulu hazirlayip baby cerealdan da katilabilir. (Not: ABD'de muz, elma, seftali, armut ve erik seklinde meyve pure cesitleri var. Bunlar birer kullanimlik sekilde satiliyor.)

Gece yemegi:
Evde yapilan yogurt verilebilir ancak ayrica yogurt meyve puresiyle karistirip meyveli yogurt seklinde de verilebilir.

Iste size potansiyel 1 gunluk menu...Sevgiler

No comments:

Post a Comment