Jan 12, 2011

Su ortalik hic toplu durmaz mi sendromu:)

Bu sendromu daha once duymamistik diyen olabilir. Aslinda adini ben koydum ama tum anneler ne demek istedigimi anlar. Cocuk 2 yas sendromunu gecirirken, anne de bu sendromu gecirir genelde.

Cocugun hareketlerinin artmasiyla zaten evin duzeni degismeye baslar. Ancak daha kucukken en azindan oyuncalar tek parcali (cingirak, dislik) oldugundan fazla daginiklik olusturmaz. Ama efendim su iki yas oyuncaklarinin parcalarindan bana illallah geldi. Dusunuyorum da hemen hemen tum oyuncaklarin en az 6-7 parcasi var. 3 oyuncakla oynandigini varsayalim bu demek olur ki 18-20 parca evin her bir kosesinde:)

Bizim evin klasik gorunumu soyledir: En az yerde bilimum kose baslarinda cikarilmis 3 cift corap hatta cogu zaman Zumra hanim birini bir yerde oburunu baska bir yerde cikarir ki cabuk bulup bana giydiremesinler diye:)) Gunde en az 3 kere kiyafet degisimi olur. Cikarilan parcalar yenileri giydirilirken Zumra hanimin pesinde kosuldugundan yerlerine hemen konulamaz ve bunlar evin herhangi bir kosesinde durur siranin kendilerine gelmesini beklerler. Hele ki su parcali oyuncaklar yok mu mesela evin herhangi bir kosesinde Mr Patates kafa nin diliyle karsilasabilirsiniz, ya da legolarin bir parcasiyla, ya da bir altigeni ayaginiza batmasiyla fark edebilirsiniz:))

Aslinda diyorum su tum oyuncaklar miknatisli olsun elimizde de buyuk bir miknatis topu...Hooop birden toplaniverse nasil olur acaba:))

Tamam tamam itiraf ediyorum ben minigimi bunlarla da cok seviyorum. Iyi ki varsin mis kokulum.....

3 comments:

  1. Miknatis topu fikrine bayildim Ebrucum :))

    ReplyDelete
  2. Tesekkurler cnm, gercekten surekli oyuncak toplamak zor is.O kadar ki ortalik dagilmasin diye oyuncaklari sakliyorum hatta sonra bulamiyorum:)

    ReplyDelete
  3. Ebruum ben de begendim su miknatis olayini.valla buyuk kolaylik olurdu:)))

    ReplyDelete