Apr 3, 2011

Cocuk Hastaliklari


Bir onceki yazimda kresin bizim icin anlamini sayarken "hastalik" demek oldugunu yazmaliymisim! Zumracigim 1 haftadir hasta. Ates, burun akmasi derken gecemiz guzduzumuze karisti. Artik bakteri virus konusunda bir sunum yapacak bilgiye sahip oldum desem yalan olmaz:)

Cocuklarin evden ayrildiklari ilk donem, hatta ilk yil surekli hasta olmalari gayet normalmis. Cunku vucut bir nevi mikropla tanismis oluyor. Aslina bakarsaniz uzmanlar bu surecin bagislik sistemi acisindan cok faydali oldugunu soyluyorlar. Yani mikroplarla tanisa tanisa vucut bir nevi egitimden geciyor ve gelisiyor. Hatta bana ne kadar cok gelse de yilda 7-10 ust solunum yolu enfeksiyonu gecirmenin "normal" oldugu vurgulaniyor. Yani neredeyse ayda 1 kere.

Bununla ilgili diger bir konu da ev temizligi. Ilginc olarak son yillarda bilinenin tam aksine evi tamamen steril etmenin, camasir suyu gibi kuvvetli temizleyiciler kullanmanin cocugun bagisiklik sistemi icin iyi olmadigi soyleniyor. Hatta temiz bir evde yere dusen emzigi yikamanin cok gerek olmadigi da soylenenler arasinda. Aslinda bu benim bayagi isime yaradi. Temizlik yapmamak icin guzel bir bahane, degil mi:)

No comments:

Post a Comment