Jun 8, 2012

Yeni kresimiz hayirli olsun

Artik Zumracigim 3.5 olmak uzere. Evde bizimle oynaktan ziyade kendi yas grubu cocuklarla oynamak ona cok daha zevk veriyor. O yuzden artik kres yasinin geldigine inaniyorum. Yani artik onu krese gonderme lafi eskisi gibi icimi acitmiyor cunku orada mutlu, eglenceli zamanlar gecirecegine inaniyorum. Uzun zamandan beri ona olabilecek en uygun kresi ariyorduk. Bayagi bir yer gezdik, baktik, cok zaman harcadik, uzerinde kafa yorduk ama insallah sonunda icimize sinen bir yer bulduk. Sonucta baska bir ulkede, kulturumuze oldukca yabanci bir yerde yasiyoruz, ve tabi emanet edeginiz sey yavrunuzsa ince eleyip sik dokumak gerekti.

Evimize cok yakin bir yer degil ama ilginc bir sekilde sahibi ve calisanlari musluman (bu olmazsa olmaz istedigimiz bir sey degildi ancak boyle olmasi bir arti oldu). Ve kalitesi oldukca iyi gorunuyor, kalite degerlendirme sisteminde 4 uzerinden 3 stari var ki bu oldukca iyi bir sey. Kendine ait oyun parki var bahcesinde, kum havuzu falan. Ve sinifinda 5-6 bolmesi var her bolmesinde ayri bir oyun cesidi; mesela bir bolme bloklar, bir bolme kitap okuma, bir bolme hamur, bir bolme boyama faaliyetleri gibi. Ve de Amerika'da pek bulamayacagimiz bir sekilde yemekleri helal(!). Orada kahvalti, ogle yemegi ve iki ara ogun yiyecek minigim.

Simdilik disaridan her sey guzel gozukuyor, insallah basladiktan sonra da boyle devam eder. Onumuzdeki pazartesi baslayacak, en buyuk duam odur ki her seye cabuk adapte olur ve hic uzulmez benim birtanecik kizim.

No comments:

Post a Comment