Oct 6, 2010

Bebegim ne kadar uyumali? Ve 2 puf nokta!



Uyku vakti yine bebekten bebege degisen bir durum, bazi cocuklar uykuyu severken bazilari uyumamak icin asiri bir direnc gosterebiliyor. Ama genel bir sema olmasi acisinda asagidaki tabloyu koyuyorum. Gordugunuz kadariyla 18 ayliktan itibaren bebegin gunduz uykusu 1e dusuyor. Bizde de aslinda dogal surecinde aynen boyle oldu. Su siralarda anneanne ve babaanne donemlerinden kalma ayakta sallama aliskanligini birakmaya calisiyoruz. Yaninda biraz yatarak Zumra bebegi kucaginda uykuya dalmaya basladi. Insallah boyle devam eder.

Bu arada ilginctir ki cocukken herhangi bir objeye bagimli olanlar olmayanlara gore daha basarili ve yaratici oluyorlarmis. Bu hayali arkadas hayal kurma yetilerini gelistiriyormus. Ben ise tam tersi bir seye baglanmasinin yanlis oldugunu dusunmustum. Zumranin favorisi ise pembe yumusak bir bebek.

Bir de yine bence oldukca onemli bir nokta su ki yatarken sut ya da meyve suyu seklinde biberonla yatirmak disler hatta kulaklar acisindan cok olumsuz sonuclar dogurabiliyormus. Hatta bu bagimlilik yaratacagindan gecenin bir vakti bile uyansa baska bir bibebron olamdan uyuyamiyormus o yuzden sanilanin aksine uzmanlar hic tavsiye etmiyor. Ben de kendi kendine uyumayi ogrenmesi acisindan bu aralar buna alistirsam mi diye dusunyordum bunu ogrendigim iyi oldu...

AGE

Approx. amount of sleep needed:

Newborn

16 to 20 hours per day

3 weeks

16 to 18 hours per day

6 weeks

15 to 16 hours per day

4 months

9 to 12 hours plus two naps (2 to 3 hours each)

6 months

11 hours plus two naps (1 1/2 to 2 1/2 hours each)

9 months

11 to 12 hours plus two naps (1 to 2 hours each)

1 year

10 to 11 hours plus two naps (1 to 2 hours each)

18 months

13 hours plus one or two naps (1 to 2 hours each)

2 years

11 to 12 hours plus one nap (2 hours)

3 years

10 to 11 hours plus one nap (2 hours)

4 to 5 years

10 to 12 hours. Usually no nap.

No comments:

Post a Comment