Mar 2, 2011

Tombis ayaklara cozum

Zumramin minik ayaklarina ilk gunden beri ayakkabi bulmak bizim icin cok zor oldu. Hatta hediye olarak gelen yurume donemi oncesi ayakkabi patik arasi seyler bile olmadi. Yazin yine bir sekilde acik ayakkabilarla idare edebildik ama ozellile spor ayakkabisi tarzi kapali olan uygun bir ayakkabi bulamak oldukca zor.

Dogru ayakkabi secimi yurume gelisimini direkt etkilediginden bu konu beni kara kara dusunduruyordu. Hatta dedesi Turkiye'de ozel ayakkabi yaptiracakti minik ayaklara:)) Sonra bir arkadasim bana Stride Rite adli cocuk ayakkabisinda ozellesmis markayi tavsiye etti. Gercekten tavsiyelik bir yer. Gittiginizde once cocugun hem en, hem boy acisindan ayak olcusu aliniyor. Oncelikle burda numaralar bucuklu artiyor. Her yerde bucuklu numaralari bulamadiginizdan (turkiyeden okuyanlar icin Amerikada numaralar kucuk oldugundan bucuklara da ihtiyac oluyor mesela 6.5, 7.5 gibi) burdaki ayakkabilar ayaga tam oturuyor. Tabi turk usulu onden bir parmak arkadan bir parmak bosluk olsun demezseniz:)) Ikinci olarak da genislik olarak farkli olculerde ayakkabilar sunmasi cok guzel. M L XL hatta XXL boyutlari mevcut. Dolayisiyla en uygun ayakkabi kombinasyonunu sip diye buluveriyorsunuz.

Tabi fiyatlar normale gore biraz fazla, ancak indirimde yakalabilirseniz gayet guzel bir fiyata alabilirsiniz. Mesela biz bir ara oyle yakaladik 3 cift birden aldik ileride giyebileceklerini de dusunurek. Son olarak belirli modellerinin yikanabilme ozelligi oldugundan yika yika giydir seklinde uzun sure tertemiz kullanilabiliyor, hatta oyle ki 2. 3. tombis ayaklara miras bile kalabilir...

No comments:

Post a Comment