Aug 24, 2011

3 yasa dogruuu

Sonunda geldik evimize. Yorucu, olayli, islak (!) gecen bir yolculuktan sonra cok sukur sag salim vardik (1 kangal sucuk disinda:)) Zavallimi gecirmediler. Gelir gelmez kendimizi iftar sofralarinda bulduk. Davetler falan derken 2 haftayi geride biraktik bile.

Zumracim da bu zaman zarfinda 2.5unu doldurdu 3'e dogru yol almaya basladi. Dilimiz gittikce aciliyor cok sukur, Turkiye bize yaradi. Hala soyleyemedigi birkac harf olsa da mesela k, z, r (sansa bak ismi de z ile basliyor:) bircok kelimeyi teleffuz etmmeye basladi. Yani artik derdini epey anlatabiliyor. Ornegin mutfaga gelip anne uzum istiyom diyebiliyor. Ya da baba pisir (misir) bitti pisir al:) Burasi benim odam vs vs.

Artik soylediklerimizle ikna olmaya baslamasi cok hosuma gidiyor. Mesela gecen marketteyken bir sey gordu, isteyecekti ilk once sonra bizim evde var anne, evde var dedi bana. Yine bir seyin yakabilecegini, elini kesebilecegini filan az cok anlamaya basladi. Yani sanirim 3'e dogru giderken hayatimiz insallah daha kolay olacak diye umut ediyorum.

Ama diger yandan tam anlamiyla kendi basina yetecek bir cocuk mu deseniz hayir tabi ki, henuz degil. Yani su an tam sinirda gibi, bazen bakiyorsunuz buyuk bir cocuk gibi davraniyor bazen de tam bir bebek gibi. Yine gozunuzun ustunde olmasi gerekiyor her daim. Ama ben ne olursa olsun bu anlamda zor donemi astigimiza inaniyorum. Yani dagin tepesine vardik galiba, gerisi yokus asagi:))

3 comments:

  1. yerim ben onun dillerini ya,masaallah nasil konusuyorlar bu bicirlar..tam sevilmelik:))

    ReplyDelete
  2. Evet bu donemdeki konusmalar cok daha tatli oluyor bence. Kim bilir Elif Seval de neler neler diyordur, nasil guzel ablalalik yapiyor mu? Biraz bahsetsene kardeslik iliskilerinden, ilerde lazim olur belki Betulcum:)

    ReplyDelete
  3. evet Ebrucum cok sukur artik abla oldugunun farkinda ve memnun:).bu siralar ikide bir omeri tuttugu gibi kucagina aliyor ve bir sure surukleyi birakiyor.ne yapiyorsun kizim,alamazsin sen daha diyorum.O da bana; anne ben buyudum,Omer kucuk diyor.arada bi abla dayagi yiyor ufaklik ama Elif disinda birisi Omer'i aglatirsa Elif'i gormen lazim.gozleri dolmaya basliyor ve kim aglattiysa ona bi okkali indiriyor.Disariya cikipta eve geldiginde de ilk sordugu soru,Anne Omer nerde ?:)velhasil Benim kucuk prensesim Artik ablaliga alisti sanirim.hem dayak hem sevgi var:)darisi size ins.bu arada ne zaman duyacagiz 2.nin haberini:)

    ReplyDelete