Aug 10, 2010

Bebegimiz icin Ev Guvenligi 1


Oncelikle bloga yeni ekledigim bir program sayesinde dunyanin farkli yerlerinden izleyicilerimin oldugunu gormek beni cok mutlu ve motive etti! Blogun tek yonlu degil karsilikli bir paylasim olmasini temenni ediyorum...

Gelelim guvenlige...Bu oldukca onemli bir konu cunku soz konusu dis dunyanin tehlikelerinden bihaber olan minik yavrumuz oldugunda kucuk bir umursamazlik bile Allah korusun kotu sonuclar dogurabilir.

Bence ilk guvenlik tedbirleri aslinda bebek donmeye basladigindan itibaren alinmali. Mesela bu donemde yeterince genis olmayan bir koltuga, kanepeye bile koyarken oldukca dikkat etmeliyiz.

Bundan sonraki asama da emekleme donemi. Hatta onemli bir not bazen oluyor ki ilk ne zaman emekleyecegini bilmedigimizden emeklemenin sinyallerini aldigimiz andan itibaren bebegin etrafindaki seylere dikkat etmek gerekmektedir. Hatta tam bu noktada bir animizi paylasayim. Gecen yaz Turkiye'de tatildeyken henuz emeklemeye baslamamis olsa da Zumrayi hep yer yataginda yatiriyordum. Birgun uyudugunda cok alcak olan kanepeye birakmistim tabi kenarlarina minderler koyarak. Allahtan koymusum cunku Zumracik uyanir uyanmaz ilk defa geri geri emeklemeye baslamasin mi sanki uykuda ilham olmus:) Ve yataktan geri giderek minderlerin uzerine dogru ayaklari uzerine dusmus:) Tabi korkudan agladi yavrum, yanina gittigimizde ise hepimiz cok sasirdik, uzulsek mi sevinsek mi bilemedik...

Hatta bir yerde okumustum ozellikle ebeveynlerin kendileri de emekleme posisyonunu alarak evi dolasmasi o boy seviyesinde hangi tehlikeler var oldugunu saptamak acisindan cok onemli. Cunku bazi seyler yukaridan gozukmeyebilir. Bu arada boylece uzun suredir arayip da bulamadiginiz birkac esyayi da bulmus olursunuz:))

Not: Guvenlik konusuna bir sonraki yazimda devam edecegim.

No comments:

Post a Comment