Nov 5, 2010

Araba koltugunun asamalari



Turkiye'den okuyanlar icin sasirtici olabilir. Daha dun araba koltuguyla tanismisken bir de asamasi mi var diye...Sahsen ben bile daha yeni yeni ogreniyorum. Bu cok asamali bir surec. Ilk once hepimizin asina oldugu geriye bakan koltukla basliyor hikaye. Bunun da iki cesidi var. Bir eline sepet gibi takip goturebildigin sekli ki gordugum kadariyla bu cok daha yaygin kullaniliyor. Ikincisi ise arabadan cikaramadigin ancak "convertable" yani one bakma sekline cevrilebilen cesidi. Yani adamlar oyle yapmislar ki ikisinin de avantaji ve dezavantaji var:) Cunku ilki one bakma seklinde kullanilamiyor, ama bebegi cok kolay bir sekilde ordan oraya tasiyabiliyorsun, uyumlu bebek arabalarinin ustune koyabiliyorsun, hatta market arabalarina bile oturtulabiliyor. Yani bebis daha mini minnacik iken yagmurda sogukta hic kucagina almadan yumurta sepeti gibi tasiyabiliyorsun:) Biz de tabi bu cesidini secmistik ozellikle kis cocugu olan Zummos icin.

Ikinci asamasi da tabi ki one bakma sureci. Gerci bebek ne kadar arkaya bakan bir sekilde kalsa o kadar iyi. Daha once bununla ilgili bir yazi yazmistim. Ben bu yuzden Zumra 18 aylik olana kadar one bakana cesidine gecmedim. Ama tabi eninde sonunda bu ceside gecmek gerekiyordu. Zumra one bakan koltugunu daha cok sevdi, gerci yine koltukta bagli olmak hosuna gitmese de etrafi oncekine nazaran daha cok izleyebiliyor.

Yeni koltugu almadan once arastirma gorevi yine bana dustu:)) Aman Allahim o da ne, onlarca parametreye bagli olan binbir cesit var. Mesela fiyat araligi 60 dolardan baslayip 300 ve uzerine kadar gidebiliyor. Uygun oldugu kilo araligi da cok farklilik gosteriyor zaten fiyat da buna oldukca paralel. Genel itibariyle 60 pounda, 80 pounda ve 100 pounda kadar cesitleri var. Tabi dusuk olanlar icin cocuk buyudugunde 3. bir araba koltugu almak gerekiyor. Diger parametreler arasinda koltugun yine kolay silinebilir bir kumastan olmasi, renginin guzel olmasi, uyudugunda basini koyabilecegi kenarliklarin olmasi, suyunu koyabilecegi su koyacagi olmasi, shipping inin dusuk olmasi, kollarini koyabilecegi yer olmasi, markasi ......var....var da var yani....Bunlarin tabi bir de tuketici ratingleri var. Hal boyleyken uzunca bir market analizi yapan ben, 3-in-1 yani "her sey bir arada" modelinde karar kildim. Yani bu modeller en son asamaya kadar kullaniliyor. Icinde ayri bir bolum var, cocuk zannedersem 3 yasina falan geldiginde o kisim cikiyor ve sadece koltukta arabanin emniyet kemeriyle bagli duruyor...Yani boylece 3. bir araba koltugu alma analizinden sevgili annesi kurtulmus oluyor:))

Not: Fotografta Zumra hanim dvd playerinda purdikkat cizgi film izliyor...

1 comment:

  1. wayy demek bir de cizgi film icin ozel dvd player'i var zumracigin :)) bu araba koltugunun markasi ne canim, fiyati ne araliktz?

    ReplyDelete